Nassfeld - Hermagor

2008. 09. 15, Hétfő

Karintia legdélibb részén, Budapesttől 650 km-re, az olasz határnál bukkanhatunk erre a hóbiztos területre, ahol a napsütéses órák száma a tartományon belül itt a legtöbb.

Nassfeld látkép

Világviszonylatban is az osztrák síterületek „Top 10”-ében szerepel. 100 kilométeres pályarendszer, 26 modern lift és hóágyúk gondoskodnak a vendégek kényelméről. Nassfeld az egész Kelet-Alpok egyik leghóbiztosabb területe, lavinamentes, a pályák minden nehézségi fokban megtalálhatók.

Nassfeld felvonó

És ha éppen mégsem esne a hó, gond egy szál se: az egész pályarendszer be van hóágyúzva (közel 200 hóágyú!); itt nem bíznak semmit a véletlenre. 26 modern liftje - 3 kabinos felvonó, 4 hatülőszékes, 4 négyülőszékes lift és 15 húzólift - óránként 40 ezer ember transzportálására hivatott. Ez sokkal több embert jelent, mint amennyit a pályarendszer elbír.

Nassfeld felvonó

A lifteknél eltöltött várakozási idő igen csekély. A csúcsra az Alpok leghosszabb kabinjával; a „Millenium Express”-szel juthatunk fel, amely 23 perc alatt szállít fel 1286 m magasságkülönbséggel majd 2000 méterre.

Nassfeld látkép

Ám Nassfeld nem csak a havon siklóknak kikapcsolódás: az Aquarena wellness park kiváló program a wellness szerelmeseinek, a hegyi nyugalomra vágyók pedig mind a 25 hegyi hüttébe betérhetnek. Elhelyezkedése révén – olasz határ közelsége – Nassfeld kétnemzetiségű terület, ami az étkezési szokásokban is jól tükröződik.

Éjszakai sízés - kivilágított pálya

A pályákon osztrák hütték és bárok, ugyanakkor olasz vendéglők és pizzériák is megtalálhatók. Ki ne hallott volna már a híres Gailtaler Speckről (szalonna), vagy a fűszeres Almkäse-ről (alpesi sajt). Kedvünkre fogyaszthatunk itt Kärntnernudeln-t, Sweinhaxln-t (disznócsülök), pizzát, tésztát is, de ne feledkezzünk el a Bombardino-ról (tojáslikör whiskey-vel) és a Prosecco-ról sem.

Nassfeld pályatérkép