Murau - Kreischberg

2008. 09. 15, Hétfő

A síterepet a 90-es években kezdték felfedezni a magyarok, azóta pedig az egyik legfelkapottabb hely lett a közelségnek és a jó vendéglátásnak köszönhetően.

Kreiscberg pályák

A 2118 méter magas Kreischberg Budapesttől mindössze 450 km-re fekszik, a pályák Murauból 10 perc alatt elérhetők.

Kreiscberg pályatérkép

A sípálya északi fekvésű, ezért akár áprilisig kitart rajta a hó, ami a sok hóágyúzásnak és a jó karbantartásnak, ratrakolásnak köszönhető. Pályarendszere 40 km változatos sípályát foglal magába. A kezdő szinttől a haladóig itt mindenki talál kedvére valót. Talán ezért is szeretik a családosok, mert itt mindenki jól tudja magát érezni.

Kreischberg felvonó

A snowboardosok nagy örömére külön parkot is kialakítottak részükre, ahol kedvükre gyakorolhatnak. Félcső, kidobók, korlátok és boxok teszik színessé a snowboard parkot. Ehhez nyilván hozzájárult az is, hogy 2003-ban itt rendeztek snowboard világbajnokságot, 2008 januárjában pedig sícross és telemark világkupa futamokat.

Kreiscberg felvonóház

A 2008-2009-es szezonban átadtak egy új sípályát ülőszékes felvonóval és egy panoráma éttermet. Érdemes egy sétát tenni a környéken is, hiszen sok szép látnivalóval találkozuk.

Kreischberg csákányos felvonó

St. Lorenzenben található Európa legnagyobb fahídja, a Mura folyó völgyében húzódik végig az úgynevezett faút, ami bemutatja a fafeldolgozás történetét és remekműveit. Murau hangulatos városát se felejtsük ki sétánkból, ha viszont kicsit több időnk van és egy fél napot szánunk kikapcsolódásra, akkor érdemes beugrani a Mariahof szélén található Vivariumba, ahol egzotikus állatokat és növényeket csodálhatunk meg.

 

Aktuális információk:
Kreischberg honlap
Webkamera:
Megnéz

Kapcsolódó hírek