Tanítványunk sikerei Steiermarkban

Tóth Zita remekelt, Steier bajnok lett
2011. 03. 30, Szerda

A magyar versenyző gyermekek közül többen részt vesznek osztrák gyermek verseny sorozatokon is. A legtöbb kis versenyző Steiermarkban, a 4-es Bezirkben (térség) van leigazolva különböző klubokban.

Az osztrák versenysorozat, hasonlóan a Magyar Kupa sorozathoz, 7-8 futamból áll és a versenyek végén egy összesített eredmény is születik. A záró verseny előtt már születik egy eredmény, ami szerint a legjobban szereplő résztvevők elindulhatnak a Steier Bajnokság versenyein. Az osztrák országos bajnokságra innen jutnak tovább a versenyzők, de csak „Kinder IV” kategóriától fölfelé. A kisebb korosztályoknak a tartományi bajnokságok a legnagyobb megmérettetések.

A Steier Bajnokság a gyermek korosztályban 6 versenyből áll, 2 óriásműlesikló, 2 műlesikló (szlalom), 1 sícross és egy technikai számból. Az első 5 versenyszámot rendhagyóan időre kell teljesíteni, a technikai számban egy zsűri pontozza a sítudást a pálya egy bizonyos szakaszán.

A Bezirk versenyeken kimagasló teljesítményt nyújtó gyerekek között 3 magyar kislány is szerepelt, így ők is indulhattak a Steier Bajnokság versenyein.

Név szerint: Tóth Zita (VASAS-K2 Freestyle SE), Szőllős Noa, és Hozmann Szonja.

Izgalmas volt a versenysorozat, Zita és Szonja hol megnyerte, hol alacsonyabb helyezéseket hozott.

A második etap a sorozatban a múlt hétvégén került megrendezésre a muraui Kreischberg sípályáján. Közel 150 gyermek indult a versenyen „Kinder I – Kinder V” kategóriákban.

A szoros versenyzés az alábbi összesített eredményeket hozta: Tóth Zita Steier Bajnok 1. helyezett (VASAS-K2 Freestyle SE, edzők: Stark Márton, Szappanos Bence és Vági Zoltán)

Ezúton is gratulálunk a gyerekeknek, és szüleiknek! Vági Zoltán