Síoktatás a K2 által szervezett utakon...

...ismerje meg módszereinket
2009. 06. 25, Csütörtök

Családias síelés.

Akár lehetne ez egy szlogen is. A sízés egy bizonyos kor után általában családi programmá válik. Nőnek a gyerekek, ők is ráállnak a lécekre, csúszkálnak. Ez egyik oldalról a legjobb dolog egy család életében, együtt a gyerekekkel a havas pályákon, a másik oldalról kellemetlenebb, mivel a szülők sízése jelentősen háttérbe szorul. Síeljen együtt a család, élvezze mindenki a saját sítudását, és még technikailag is fejlődjön a család minden tagja!

Síeljen együtt a család, élvezze mindenki a saját sítudását, és még technikailag is fejlődjön a család minden tagja!

Hogyan néz ki az oktatás a síútjainkon?

Először, előzetes jelentkezés alapján 3 kategóriába soroljuk be a jelentkezőket, külön a gyerekeket és külön a felnőtteket. Kezdőkre, középhaladókra és haladó síelőkre. Az első nap az oktatók a kezdő csoportokat leszámítva a maradék két kategóriába tartozó utasokat elviszik egy további válogatásra. Itt mindenki a tudásának megfelelő csapatba kerül, ahol azonos szinten síelők vannak. Ez a válogatási procedúra gyorsan lezajlik. Jellemzően egy kezdő, egy-két esetleg három középhaladó és további két haladó felnőtt csoport szokott kialakulni. A gyerekeknél mindez hasonlóan zajlik le és ott is a létszámtól és tudásszinttől függően közel ugyanennyi csoport alakul ki. A csoportok aránya a létszámtól és a tudásszint sokrétűségétől függ, kialakítása nem örök érvényű, ha valakinek túl erős a csapat és az oktatás meghaladja képességeit, akkor vissza lehet lépni egy alacsonyabb szintű csoportba, illetve fordítva is igaz, ha valakinek túl gyenge, akkor felfelé is tovább lehet lépni. Ezt természetesen a síoktatók rögtön javasolják is, illetve az ilyen jellegű problémáról érdemes kikérni az oktató véleményét. Utasaink jól érzik magukat az oktatáson, mivel az oktatók szem előtt tartják, hogy a csoporton belüli leggyengébb és legügyesebb tanítvány is megfelelő gyakorlatot végezzen, és sikerélménnyel zárjon minden napot. Igény szerint felvesszük a csapatot videóra, és ha szükséges, videóelemzést is tartunk, azért hogy a mozgást a saját szemével lássa a tanítvány, és így az esetleges hibákat könnyebben ki lehet javítani.

Először, előzetes jelentkezés alapján 3 kategóriába soroljuk be a jelentkezőket, külön a gyerekeket és külön a felnőtteket. Kezdőkre, középhaladókra és haladó síelőkre.

Alapvetően mi nem csak oktatunk, hanem a sípályán együtt élünk, együtt gondolkodunk a csapatunkkal. Az oktatók törekednek rá, hogy mindenki megfelelő figyelmet kapjon. A haladó síelőknél, illetve egy ügyesebb, jó kedélyű csapatnál már nem csak az egész napos oktatás zajlik, hanem a sípályarendszer besíelése is. Mivel egész nap tanulni lehetetlenség, ezért jellemzően a délelőtti síoktatáson történik az új ismeretek elsajátítása. Délután a megszerzett ismeretek gyakorlása és örömsízés történik. Nagyobb síterepeken, az egyik napon az arra képes és vállalkozó utasok sítúráznak, kirándulnak a pályarendszerben, és megpróbálják besíelni az egész síterepet.

Gyerekek

Az utolsó előtti sínapon lehetőség szerint mindig rendezünk síversenyt. A versenyen nem kötelező a részvétel, habár az eddigi tapasztalataink azt mutatják, hogy a gyerekeknek ez a tábor egyik fénypontja. A felnőttek közül többen utána jönnek rá, hogy érdemes lett volna részt venni ezen a „játékon”. A versenyről videófilmet készítünk, amit az eredményhirdetés után levetítünk. A síoktatók az eredményhirdetés részeként összefoglalják az oktatással együtt töltött hetet és beszámolnak csapatuk eredményeiről. A versenyen résztvevőket oklevéllel és különböző nyereménytárgyakkal jutalmazzuk.

Reméljük kedvet kapott ahhoz, hogy síoktatás keretein belül szakképzett síoktatóinkkal síeljen!
Várjuk sok szeretettel önt, kedves családját és ismerőseit!

K2 Final from Levente Takacs on Vimeo.

pic_1 pic_2 pic_4 pic_5 pic_9