Síoktatás óvodásoknak hétközben

A Micimackó kuckója óvoda gyerekeivel
2011. 12. 19, Hétfő

Idén is együtt síeltünk 2 közeli óvoda ovisaival. Ezek az órák elegendőek voltak ahhoz, hogy bepillantást nyerjünk az óvoda hétköznapjaiba, illetve nem mellékesen arra is, hogy megtanuljanak síelni a gyerekek.

A jó hangulatú órákon a kezdők is, haladók is sokat fejlődtek. A kezdők az első lépésektől a kanyarokig, illetve a felvonó biztonságos használatáig jutottak. A haladók már néha párhuzamos lécvezetéssel kanyarodnak le a 6-7 kapuból álló pályán.

Ezt az eredményt nem keserves munkával értük el, hanem jókedvűen, játékosan és sok nevetéssel.

Oktatóinknak feltűnt, hogy a gyerekek az átlagnál udvariasabbak, kommunikatívabbak. A síelésre hangos köszönéssel érkeznek, az oktatás végén megköszönik a munkánkat. Ez mindnyájunknak nagyon jólesik.Ilyen jó gyerekekhez természetesen idén is kijött a Mikulás a pályára, amit a gyerekek 3-4 szép magyar és angol dallal köszöntek meg.

A közösen eltöltött nem kevés idő alatt igazolva látjuk az óvoda filozófiájának helyességét, mely szerint „a családias légkör, a derű, az egyéni sajátosságokhoz, készségekhez igazított bánásmód és fejlesztés, a kiscsoportos (8-10 fő) foglalkozások segítik a személyiség kibontakoztatását, a neveltségi, erkölcsi, szociális és értelmi képességek fejlődését.”

Köszönjük a lehetőséget!

Micimackó kuckója óvoda síórái 02 Micimackó kuckója óvoda síórái 05 Micimackó kuckója óvoda síórái 06 Micimackó kuckója óvoda síórái 08 Micimackó kuckója óvoda síórái 10